Visschotel met tomaat en olijven

Geplaatst op woensdag 04 augustus 2021 @ 12:25 , 43 keer bekeken


4 stuks pangasiusfilet, diepvries
5 rijpe tomaten
2 dikke sneetjes oud brood
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
2 tenen knoflook, gepeld
handje groene olijven zonder pit
olijfolie
-------------------
 

Italiaanse visschotel met tomaat en olijven

Een indrukwekkende Italiaanse visschotel op tafel toveren, maar dan wel razendsnel? Dan is dit recept alles wat je zoekt. De oven doet het meeste werk.

Deze makkelijke Italiaanse visschotel bevat pangasiusfilet, tomaten, olijven en een korstje van broodkruim met knoflook. Zie dat maar eens te weerstaan…

Stap 1

Ontdooi de pangasiusfilets liefst een dagje van tevoren in de koelkast. Dep ze droog met wat keukenpapier voor gebruik. 

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Stap 3

Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal. Snijd de tomaten in vier parten en verwijder het kroontje, knijp ze een beetje fijn boven de ovenschaal zodat hun sappen loskomen en verdeel ze over de schaal. Schik de pangasiusfilets tussen de tomaten en besprenkel met wat olijfolie. Verdeel de olijven over de schaal. 

Stap 4

Scheur het brood in stukjes en doe ze in een keukenmachine, samen met de tenen knoflook, de Italiaanse kruiden en een eetlepel olijfolie. Maal tot een mooi broodkruim en verdeel dat over de visfilets. 

Stap 5

Bestrooi alles met wat zout en peper en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak de visschotel ongeveer 15 minuten, tot de vis mooi gaar is. 

Dit gerecht kost ongeveer 1.15 per persoon.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: