Japans brood kipschnitzel

Geplaatst op zaterdag 31 juli 2021 @ 20:19 , 118 keer bekeken


 

4 maisbollen (of andere grote bollen)
4 krokante kipschnitzels
½ spitskool, in dunne reepjes gesneden
2 flinke wortelen, geraspt
2 bosuitjes, in dunne reepjes
4 eetlepels mayonaise
2 theelepels sojasaus
1 teen knoflook, geperst
1 theelepels honing
1 theelepels azijn
½ theelepel sesamolie
4 augurkensticks
  zout & peper
  scheutje zonnebloemolie
---------------------

Japans broodje kipschnitzel

In Japan zijn ze er gek op: broodje kipschnitzel. Onder de noemer ‘katsu sando’ kom je zo vaak witte, dunne sandwiches tegen met krokante kip en koolsla. Met dit recept maak je er een lekkere, simpele burger van om van te genieten tijdens de Olympische Spelen. 

Stap 1

Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Stap 2

Meng voor de Japanse koolsla 3 eetlepels mayonaise met een theelepel sojasaus door elkaar. Voeg ook de knoflook, honing, azijn en sesamolie toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Schep het door de geraspte wortel en fijngesneden kool. Bestrooi met de bosui. 

Stap 3

Bak de schnitzels in een beetje zonnebloemolie op middelhoog vuur in 10 minuten aan beide kanten krokant en gaar. 

Stap 4

Roer de overgebleven theelepel sojasaus door de overgebleven mayonaise. Snijd de broodjes open en bestrijk bovenste snijhelften met de sojasaus-mayo. Schep wat Japanse koolsla op de broodjes en leg de kipschnitzels erbovenop, gevolgd door een augurk (of leg die ernaast). 

Stap 5

Serveer de rest van de koolsla naast het broodje kipschnitzel.  

Dit gerecht kost ongeveer 1.50 per persoon.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: