Sticky kippenballetjes met broccoli en rijst

Geplaatst op vrijdag 19 februari 2021 @ 14:32 , 74 keer bekeken


4 porties
 

600 g kippengehakt
250 g thairijst
800 g broccoli
2 el Aziatische kruidenmengeling
160 g zoetzure dipsaus
2 el wokkruiden Chinese five spices
9 el sojasaus
2 el chilipepers
2 lente-uitjes
2 teentjes knoflook
enkele takjes verse peterselie
3 el wokolie
5 kl sesamolie
1 el sausbinder

--------------------------

Verwarm 8 eetlepels sojasaus met 1 eetlepel wokolie, 3 koffielepels sesamolie, de zoetzure saus, de chilipepers en 1 geperst teentje knoflook op een zacht vuurtje. Bind eventueel met de sausbinder.

Pers het andere knoflookteentje uit over het gehakt. Voeg de Aziatische kruidenmengeling, de rest van de sojasaus en de sesamolie toe en meng goed.

Rol er met vochtige handen gehaktballetjes van. Bak de balletjes in 2 eetlepels wokolie goudbruin en gaar. Leg ze daarna in de warme saus en roer goed om.

Breng een grote pot water met de wokkruiden aan de kook. Kook hierin de rijst gaar. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook beetgaar in kokend water.

Verdeel de rijst en de broccoli over 4 borden. Leg er telkens een zestal sticky gehaktballetjes bij. Snij de lente-ui in ringen en strooi over het gerecht.

Werk de borden af met wat peterselie en serveer er de rest van de sticky saus bij.

 

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: