Geplaatst op donderdag 18 februari 2021 @ 22:24 , 48 keer bekeken
4 porties
500 g | verse kabeljauw |
150 g | roze garnalen |
500 g | glutenvrije spaghetti |
400 g | gepelde tomaten |
200 g | gele en rode tomaatjes |
1 | biopuntpaprika |
1/2 | biocourgette |
140 g | doperwten |
4 el | paneermeel |
1 | scharrelei |
2 cm | biogember |
enkele blaadjes | biobasilicum |
enkele takjes | biopeterselie |
1 el | tomatenpuree |
1 teentje | knoflook |
1 | bio-ui |
6 el | tarwebloem |
6 el | bio-olijfolie |
een snuifje | zout |
1 kl | peper |
Snijd de kabeljauw en de roze garnalen fijn.
Snipper de ui en snijd de look fijn.
Snijd de puntpaprika in stukjes.
Laat de doperwten uitlekken.
Hak de basilicum en de peterselie fijn.
Rasp het stukje gember.
Halveer de gele en rode tomaatjes.
Doe de vis en de garnalen in een kom. Voeg de basilicum, de peterselie en de gember toe.
Meng het ei met het paneermeel, peper en zout. Voeg toe aan het vismengsel.
Maak 16 balletjes van het vismengsel.
Rol de visballetjes door de bloem en schud de overtollige bloem af.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan en bak de balletjes gaar.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een sauspan en bak de ui en look glazig.
Voeg de puntpaprika toe en bak even mee.
Voeg de gepelde tomaten, de tomatenpuree en een klein glas water toe.
Laat een half uur pruttelen op een zacht vuurtje.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan en bak de courgette samen met de doperwten even aan.
Breng in een grote pot water aan de kook.
Voeg de pasta toe en kook gaar volgens de verpakking.
Giet de pasta af en spoel heel even met koud water.
Voeg bij de tomatensaus, samen met de courgetteblokjes en de doperwtjes.
Verdeel de gekookte pasta met saus over vier borden.
Verdeel de balletjes over de spaghetti.
Werk af met enkele gele en rode tomaatjes.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: