Quiche met asperges, zalm en garnalen

Geplaatst op donderdag 18 februari 2021 @ 22:22 , 44 keer bekeken


5 porties
 

200 g witte asperges
100 g gerookte biozalm
100 g grijze garnalen
230 g bladerdeeg
200 ml volle room
2 tl dijonmosterd
1 el vloeibare honing
1 el kruidenzout voor vis
1 rode ui
4 verse eieren
1 tl zwarte peper
snuifje zout

Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde onderaan.

Leg de asperges in een grote, diepe pan gevuld met water.

Breng het water aan de kook.

Zet het vuur af als het water kookt en laat de asperges nog een viertal minuten in het water liggen.

Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier in een gekartelde taartvorm.

Leg bovenop het bladerdeeg een tweede vel bakpapier en bedek dat met bakbonen of droge pasta.

Bak het bladerdeeg 'blind' gedurende vijftien minuten.

Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak het deeg nog zeven minuten tot het goudbruin kleurt.

Klop de eieren los en meng met de room, peper en zout, de mosterd, de honing en het kruidenzout voor vis.

Snijd de gerookte zalm in reepjes en voeg samen met de grijze garnalen toe aan het eiermengsel.

Snijd de rode ui in fijne maantjes en meng ze onder het mengsel.

Giet het mengsel in het gebakken bladerdeeg.

Snijd de asperges in stukken en schik ze in de bakvorm.

Bak de quiche gedurende 30 minuten in de oven op 180 °C.

 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: