Geplaatst op dinsdag 16 februari 2021 @ 21:34 , 75 keer bekeken
2 personen
Voor de kipdrumsticks: | |
---|---|
6 | kipdrumsticks |
2 teentjes | knoflook |
1 klein | sjalotje |
1/2 | rode peper |
1 | kippenbouillonblokje |
3 el | sojasaus |
2 el | ketjap |
Voor de bami en de paksoi: | |
1 pak | mie nestjes |
1 | ui |
1 teentje | knoflook |
2 | kippenbouillonblokje |
2 el | ketjap |
1 el | sojasaus |
klein stukje | verse gember |
1 | paksoi |
1 | laurierblad |
peper | |
peterselie |
Stap 1
Marineer de kip een dag van tevoren. Hak de sjalot, knoflook en rode peper heel fijn en zet dit apart in een kleine kom. Schenk hier de sojasaus en ketjap bij en verkruimel het kippenbouillonblokje. Leg de kipdrumsticks in een platte schaal en smeer goed in met de gemaakte marinade. Dek de schaal af en zet deze in de koelkast.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de kip in 45 min gaar in de oven.
Stap 3
Kook de mie gaar en snijd de paksoi in stukjes.
Stap 4
Snijd de ui en knoflook in stukjes. Fruit dit met het laurierblad, de gember, zwarte peper en kippenbouillonblokjes.
Schenk dan de sojasaus en ketjap erbij. Roer de mie door dit mengsel. Wok de paksoi twee min en strooi deze samen met wat peterselie over de mie.
Tip
Ook lekker met onze verse paprikamix, taugé en kool. Voor wat meer pit, kan er sambal aan toegevoegd worden.
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan: