Gemarineerde zalm met wokgroenten

Geplaatst op zaterdag 06 februari 2021 @ 18:06 , 3 keer bekeken


4 personen
2 stukken gemarineerde zalm
500 gr. noedels of mie
1 rode ui
2 stengels lente-ui
handje taugé
1 Chinese kool
kleine broccoli
1/2 rode paprika
1/2 limoen
sesamzaadjes
olijfolie
2 el sojasaus
1 el versgeraspte gember
1 el olijfolie
1 el agavesiroop
sap van 1/2 limoen
---------------------------------
Stap 1

Kook de noedels of mie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer ze kort. Snijd de Chinese kool en rode ui in stukjes, de lente-ui in ringetjes en de paprika in reepjes.

Stap 2

Doe een scheut olijfolie in een wokpan en wok de rode ui en paprika circa 5 minuten. Voeg de broccoli, Chinese kool, lente-ui en taugé toe en wok alles nog een paar minuten. Rooster vervolgens de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin.

Stap 3

Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en bak de zalm in circa 4 minuten gaar. Voeg dan de noedels of mie bij de groenten.

Stap 4

Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kommetje. Roer de dressing door de noedels en schep alles goed door elkaar. Leg de zalm boven op de noedels of mie. Snijd de halve limoen in partjes en leg deze bij de zalm en wokgroenten. Strooi tot slot de geroosterde sesamzaadjes over de zalm.

Variatietip:

Liever vlees in plaats van vis? Vervang de zalm eens door kip.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: